Möllberg & Co
 

Niklas på sin bräda

Ja, så här såg det ut från 1977 och framåt.

De två första bilderna är tagna vid Duveholmsskolan i den s.k. "ormgropen" som då var samlingsplatsen för "locals".

åkte då på min egenhändigt ihopsnickrade träplanka med SKF-trucks och OJ's.

 

Lite senare under 1978 och 1979 så blev det mer avancerat. Vi hade byggt en ramp på skolgården (Södra Skolan i Katrineholm) där vi tillbringade många timmar de närmsta åren.

På dessa bilder har man lärt sig en backside aerial. DET var häftigt.. Notera att brädan numera år en New Sport Booster med Tracker Full och blåa Kryptonics 65mm. Norcon-hjälmen år ju inte helt fel. Fel är däremot knäskydden som inte var så bra och är orsaken till knäproblem under flera år framöver.

Vintern 1979 fick vi tillgång till Södra Skolans gamla gymnastiksal där vi byggde en quarterpipe, eller kickturn som vi kallade det. Här började många av oss bli lite bättre och klarade av lite mer avancerade trick.

Jag hade nu uppgraderat utrustningen och åkte på en Powell snubnose, Indy 156 och Powell Cubes 64x64. Hade en Dog Town (Shogo Kubo) en kort tid men den gick tyvärr sönder redan efter 2-3 veckor, men den var väldigt snygg....

På sommarens avslutningsresa med klassen så åkte vi till Göteborg. Jag och några till hade då hört talas om Skateland...och givetvis åkte vi dit (tyvärr utan kamera).

1980 var rampen ute på skolgården igen och lite bredare. Nu var det trick högre upp som gällde. Invert på kanten, aerials en halvmeter över kanten mm. Det var nu man kunde åka upp till New Sport House utan att skämmas.

Under den här tiden så hade vi en livlig diskussion med kommunen om att bygga en "riktig" skatepark. Tyvärr rann det hela ut i sanden s.a.s men det blev en skiss i alla fall.

Jag tror att den hår bilden är från 1982. Det var då inte så mycket med åkandet längre. Rampen var nedbränd och New Sport House hade stängt. Själv så hade jag målat om min bråda (Powell Skull & Sword) med vit fårg och kletat på ett par klistermårken....ja, så kan det gå.

och sen hoppar vi fram till i september 2003. Jag läser en artikel i Göteborgsposten om "Gubbar på skateboard". Efter en visit där så blev det en ny bräda och de första stapplande stegen i den stora betongverten.. och info om den finns på http://www.bunkeberget.org

Passade även på att "bygga om" min firma 2fun till en skateshop. Finns på adressen www.2fun.se